Det er ingen hemmelighet at Microsoft har jobbet med Windows 8 en stund. Lansering skjer trolig sent i 2012, med en generell tilgjengelighet i 2013.

For noen dager siden lakk det ut en .iso fil med det som skal være Windows 8 Milestone 1. Dette er altså langt fra noe beta versjon, og denne versjonen er ikke ment for offentligheten. Men likevel havnet den på nett.

Jeg har testet den, og først og fremst så sier versjonen at den egentlig er en Windows 7 Enterprise utgave. Build nummer er 7850.winmain_win8m1.100922-1508. Likevel sier kildene på nett at dette virkelig er Windows 8, og noen små forskjeller er det jo fra Windows 7.

Du kan lese mer om lekkasjen og nyhetene i Windows 8 her….

Her er noen få skjermbilder, ikke noe spennende siden det ikke er noe spennende å vise enda, alt ser ut som Windows 7.

Dette ser helt ut som Windows 7, og build nummeret sier også noe om at dette er Windows 7. Liten hentydning til Windows 8 i build nummeret også.

En av de få nyhetene jeg kunne se med første øyekast: Du kan nå logge av, låse pcen og bytte bruker nede ved klokken. Dette finnes ikke i Windows 7 per dags dato.

Denne builden kommer med Internet Explorer 9 Beta, noe som tyder på at den ikke er helt ny, siden Internet Explorer gikk ut av Beta i mars.