Nå har jeg testet den endelige versjonen av Windows 8 i snart 14 dager. Jeg må innrømme at Metro designet var det som gjorde slik at jeg ikke testet Preview versjonen, og gjorde slik at jeg egentlig ikke hadde tenkt å bruke noe tid på Windows 8.

Men da Windows 8 kom ut, fant jeg også ett veldig kjekt program, som tok vekk mye av Metro og ga meg skrivebordet tilbake sammen med Startknappen. Programmet heter Classic shell.

Nå har jeg brukt Windows 8 på begge mine bærbare den siste tiden, og liker det mer og mer. Har til og med oppdaget at det ikke er så ille å bruke Metro som jeg først skulle ha det til. Jeg er ikke der at jeg kan greie meg uten Classic Shell helt enda. Men bruker nå en kombinasjon mellom Classic Shell og Metro menyene. Har koblet opp e-post, kalender, Facebook, Skydrive etc opp mot kontoen min, og ting blir synkronisert mellom mine to bærbare som bruker samme Microsoft konto. F.eks, hvis jeg bytter bakgrunnsbilde på den ene pcen, blir det byttet på den andre så fort jeg logger meg på.

Her er noen fullskjermsbilder av hvordan jeg bruker Metro menyene sammen med Classic Shell på mine bærbare. Klikk på bildene for stor utgave.

Skrivebordet mitt, med menyen til høyre som jeg får ved å føre musepekeren i høyre hjørne, enten oppe eller nede.

Trykk på menyen og den blir markert og klokken kommer frem

Velg innstillinger og du får opp denne kjekke menyen. Her kan du bl.a slå av pcen.

Før musepekeren til venstre hjørne, og så nedover, så får du opp menyen med kjørende programmer.

Trykker du på flisene nede til venstre får du opp Metro start menyen. Jeg har flyttet rundt på apper, slik at jeg får de jeg vil ha på forsiden.

Kalender appen i Windows 8. Om du fører musepekeren opp i venstre hjørne, kan du gå ut til skrivebord/startmeny ettersom der du var sist.

Fører du musepekeren ned ti høyre får du opp denne menyen, her kan du endre innstillinger osv.

En oversikt over hvilke kontoer som er i bruk.

Funksjonen med menyen til høyere fungerer i alle apper og blir jo som «Fil» menyen i eldre program. Inneholder også litt av det som er tatt bort i startknappen, bl.a muligheten til å slå av pcen og starte den på nytt.