Med Windows 8 lanseringen nærme seg dag for dag, så tenkte jeg å lage en liten guide på hvordan du oppgraderer fra Windows 7 til Windows 8.

Det er en del regler rundt oppgraderingen, og du kan lese her om hvilke Windows 7 versjoner som lar seg oppgradere til hvilken Windows 8 versjon. Det som kommer frem der er at alle Windows 7 versjoner (med unntak av Enterprise) lar seg oppgradere til Windows 8 Pro. Så det er Windows 8 Pro utgaven som gjelder om du skal være sikker på å kunne oppgradere.

Når jeg i denne forbindelse snakker om oppgradering, så snakker jeg om en oppgradering som lar deg beholde alle programmer, innstillinger og filer. Jeg vil likevel påpeke at en «clean install», der du installerer en ren Windows 8 kopi alltid er å foretrekke. Dette for å unngå at innstillinger er programmer som egentlig ikke fungerer sammen med Windows 8, blir kopiert over og lager kluss i den nye installasjonen.

Uansett, her er mine skjermbilder fra oppgraderingen. De fleste bildene forklarer seg selv, og kommer i den rekkefølgen som de kommer under oppgraderingen.

Hvordan starte oppgraderingen?

Først må du ha en Windows 8 Pro DVD plate, eller en minnepenn med Windows 8 Pro installasjonsfilene på.

Start så installasjonen direkte fra Windows 7. Du vil da få opp følgende skjermbilder (trykk på dem for stor utgave):

Nytt i Windows 8 er at du må skrive inn en gyldig produktnøkkel for å installere. Her må du selvsagt ha en Windows 8 Pro nøkkel for å kunne fortsette.

 

Dette er det viktigste valget du gjør under installasjonen. Ønsker du å beholde alle innstillinger, filer og programmer må du velge det øverste valget.

 

 

 

Etter at installasjonen er ferdig, er dette det første skjermbildet du får opp.

 

Her kan du velge å koble Windows 8 opp mot en Microsoft konto, eller du kan bruke den lokale kontoen som du hadde på Windows 7.

Her er et skjermbilde av Windows 7 før oppgraderingen. Har installert noen få programmer for å teste, bl.a Office 2010.

Og her er skrivebordet etter oppgraderingen. Alle programmer funger fortsatt og ikonene lå der de lå før oppgraderingen.