Her er skjermbilder fra min første Windows 8 Consumer Preview test på VmWare Workstation 8.0.2

Personlig ble jeg skuffet over denne versjonen av Windows 8. Det meste har jeg jo allerede testet i Windows 8 Developer Preview build 8102 utgaven som kom i september i fjor. Jeg var sikker på at Microsoft ville endre en god del og at DP var mer en test versjon for nettbrett og telefoner. Men nå viser det seg jo at Microsoft tydeligvis skal satse på Metro designet, og at vi må venne oss til det.

Da Windows 7 kom var jeg veldig fornøyd, men helt ærlig kommer jeg ikke til å stresse med å legge inn Windows 8 på en av mine fysiske pcer jeg bruker til daglig. Jeg kommer til å installere programvare etc på min virtuelle installasjon av Windows 8, men enn så lenge er det det jeg kommer til å gjøre.

Trykk på bildene for stor utgave….

Hvis du ikke vil at den skal koble seg opp mot en live konto, kan du velge lokal konto. Se de neste tre skjermbildene  på hvor du skal trykke:

Likevel har jeg valgt å koble min opp mot en live konto jeg har for resten av testen:

Du kan koble pcen opp mot en live konto, da er mange av innstillingene dine lagret opp mot kontoen.

De 5 første bildene er fra installeringen av Windows 8, etter at selve filkopieringen er ferdig.

Dette er Start menyen – mer beregnet for nettbrett og telefoner enn en pc synes jeg. Men dette er vel hva vi må leve med fremover ang Windows 8.

Som ryktene har sagt, ingen START knapp i denne Windows 8 versjonen. Så får tiden vise om den kommer tilbake i den endelige versjonen.

Holder du musen helt til venstre i hjørnet, kommer Start menyen frem.

Trolig den siste offisielle builden før den endelige versjonen kommer i høst.

Fil behandleren, med «ribbons»

Oppstartskjerm/pauseskjerm.

I kontrollpanelet finner en ikke så veldig mye nytt. Men Storage Spaces er nytt, og gjør slik at man kan koble sammen flere disker for sikkerhet. (type software RAID).