Microsoft har nå bekreftet at de starter opp et nokså aggressivt WGA program fra uken av. De kaller programmet » Windows Activation Technologies Update for Windows 7 » og kommer som en viktig oppdatering via Windows Update. (KB971033)

Denne oppdateringen vil med jevne mellomrom (en gang hver tredje måned)  koble seg opp mot Microsofts servere for å sjekke om lisensen din er gyldig. Om det viser seg at lisensen har blitt svartelistet, så vil din kopi bli merket som uekte, og den vil til slutt slutte å fungere. Du vil få opp et bilde med muligheter til å skaffe deg lovlig Windows 7.

Jeg har sagt lenge at jeg regnet med at Microsoft ville starte opp med noe slikt, og det skjer nå. Det vil slå ut på alle de som har piratkopiert Windows 7, og bruker ulike verktøy for å fjerne aktiveringen. Og det vil slå ut for de som har installert samme lisens på flere pcer.

Ikke alle som driver med piratkopiering mener at de vil bli berørt av denne nye sjekken.  Hazar’s, som er kjent for sine verktøy for å omgå aktivering av diverse Microsoft produkter påstår at hans verktøy ikke blir berørt. Så vil bare tiden vise hvem som har rett.

Uansett tror jeg nok at det vil komme ut verktøy som omgår denne oppdateringen, og Microsoft må nok fortsatt leve med at en del brukere velger å kjøre ulovlige kopier av Windows 7 og de andre produktene deres.

Du kan lese mer her….

Og hvis du vil sjekke om du har ekte Windows og/eller Office kan du bruke denne linken (fungerer best i Internet Explorer)