UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Pro_v2UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Hm_Prem_v2

 

Har du lastet ned eller kjøpt en Windows 7 versjon fra utlandet? Ønsker du muligheten til å bytte språk på Windows 7 Home Premium eller Professional? Da er denne guiden noe for deg, for her viser jeg deg hvordan du gjør det med noen enkle grep. De fleste burde kunne greie dette uten noe særlig pc kunnskaper.

Før du starter må du laste ned selve språkpakken. Her er det viktig at du laster ned riktig. Om du trykker på startknappen og skriver winver og trykker enter så får du opp vesentlig informasjon. Der ser du om det står Windows Versjon 6.1 (build 7600) eller (build 7601). Build 7600 er Win7 uten Service Pack 1. Build 7601 er Win7 med Service Pack 1.

Build 7600 språkpakkene: 32bit – 47 MB / 64bit – 55 MB.

Build 7601 språkpakkene: 32bit —- 64bit

I filen over ligger nå mappen nb-no og lagrer du den på c:\ og velger pakk ut, så lager den mappen nb-no der den skal være. .bat filen som gjør mesteparten av jobben ligger også i filen (ikke i SP1 filene, se lengre ned for link), og legges på c:\ den må du kjøre som administrator. Så må du endre registret (se slutten av guiden) før du starter maskinen på nytt.

Til mine danske lesere: Har laget språkpakkene med dansk språk- Dere kan laste ned danske versjoner her: 32bit versjonen (ca 41 Mb) — 64bit versjonen. (ca 46 MB). Filen er egentlig laget for å lage DVD plater med dansk språk, men språkpakken ligger der, og så må dere skrive kommandoene selv.

For å bytte språk, må du også ha lastet ned språkpakkene, og lagt nb-no pakken på c:\ (det er lettest). Husk å legge den språkpakken som er riktig i forhold til at du enten har 32bit eller 64bit installert. Har du lastet ned språk platene fra MSDNAA\MSDN\Technet?, kopier ut nb-no mappen om det er norsk du ønsker.

w7pro8

Når språk pakken ligger på c:\ gjør du følgende:

Kjør cmd som administrator og skriv (du kan også laste ned en .bat fil jeg har laget som gjør jobben for deg her, med unntak av endringen i registret):

w7pro5

DISM /Online /Add-Package /PackagePath: (eks: c:\nb-no)

Dette kan ta litt tid, du skal få opp dette bildet:

w7pro6

Når det er ferdig (du får beskjed) skriv følgende:

bcdedit /set {current} locale nb-no

(på 32bit utgaven virker ikke denne kommandoen alltid, men er ingen fare)

bcdboot %WinDir% /l nb-no

Så må du inn i registret ved å skrive regedit i søkefeltet på startknappen, du skal til:

HKEY_LOCAL_MACHINE –> SYSTEM –>CurrentControlSet –> Control –> MUI –> UILanguages

slett en-US feltet.

w7reg1

w7reg2

NB!! Hvis du ikke vet hva registret er, eller aldri har gjort noe der før, vær VELDIG forsiktig. Gjør du noe feil her, kan du ødelegge hele installasjonen din. Da må du eventuelt installere på nytt. Så ikke lek deg der inne NB!!!

Start så maskinen på nytt, og du har nå norsk språk pakke installert på din Windows 7 Pro / HP.

Om Windows 7 nå er på norsk etter omstart, så kan du slette mappen nb-no og .bat filen fra pcen din. Anbefaler deg å spare på filene i tilfelle du trenger å bytte språk en annen gang. Legg gjerne filene på en CD eller USB stick.

w7pro4

w7pro7

Metoden over fungerer både på Windows 7 Pro utgaven og Windows 7 Home Premium

Om du ønsker å lage en norsk installasjons DVD så kan du lese her: http://samfunn.myhken.com/?p=691

Jeg følger guiden men får det likevel ikke til?

Erfaringsmessig så gjøres det små feil som gjør slik at det til slutt ikke fungerer. Vær kjempe nøye med å skrive hver eneste kommando slik som jeg skriver det. Om ikke last ned .bat filen og la den gjøre det meste av jobben.

En vanlig feil etter at Service Pack 1 kom ut er at folk laster ned og/eller bruker de gamle språkpakkene og ikke SP1 språkpakkene. Da ser det ut som om alt gjøres riktig, men du får ikke byttet i registret.

Før du spør om hjelp, sjekk dette bildet for å se om du bruker ny eller gammel språkpakke. Build nummer 7600 i dette bilde viser at du bruker gammel språkpakke. Står tallet 7601 bruker du ny språkpakke. Sjekk dette opp mot Build nummeret du finner ved å trykke på start knappen din, skrive winver og trykke enter.

———————————–
Digi 1VG1VG2VG3Digi 2VG4DIGI3DinsideItavisenDS2ITAITAITA –  DS3DS4DS5DS6DinsideITAITAITAITA