windows-10-logo2

Windows 10 blir ikke lansert før i morgen, men for at ikke internett linjene skal knele helt, har Microsoft nå begynt å rulle ut filene som trengs til oppdateringen. Disse legges i en skjult systemmappe, rett på c:\ som heter $Windows.~BT.

Ønsker du å lage din helt egne Windows 10 RTM Norsk .iso fil, kan du gjøre det kjempe enkelt. Fra mappen $Windows.~BT/Sources kopierer du bare ut filen install.esd. Jeg legger den i en mappe rett på c:\ som jeg kaller esd.

Så installerer jeg dette programmet, og velger den til høyre der som jeg pakker rett ut på skrivebordet. Så starter du bare det programmet, skriver inn c:\esd\install.esd i det blå vinduet og trykker enter, og så starter den å jobbe, ut i fra hastighet på pcen og disken kan det ta alt fra et par minutter til 10-12 minutter.

Så i den mappen som nå ligger i skrivebordet, ligger .iso filen din klar når programmet sier at det er klart. Den kan du legge på en minnepenn eller på en DVD, så kan du oppgradere alle pcer (også med clean install) som har aktiverte Windows 7 eller Windows 8.1 installasjoner på seg. Og du får da en aktivert Win10, som da bindes opp til hardware iden til den pcen, og så kan du bruke samme .iso fil senere på en ny disk eller noe på samme pc, og Windows 10 vil automatisk bli aktivert under installasjonen.