w7logo1

Jeg har skrevet noen innlegg om Windows 7 nå, og jeg tenkte det kunne være greit med en oppsummeringsside. Her lister jeg opp de «viktigste» sakene jeg har skrevet om Windows 7 de siste månedene:

Er du et lite selskap i startfasen og trenger Windows 7, Windows Server,Office 2010, Office 2007 etc? Les her.

Om du driver et lite selskap, enkeltmannselskap etc og har dine egne hjemmesider som tilhører bedriften, kan du søke på BizSpark og få tre år med «gratis» MSDN tilgang. Etter tre år må du betale $100 i gebyr, men det er det verdt. Les mer her…..

Tester du Microsoft produkter, har du mange pcer? Da er kanskje Technet noe for deg?

Technet for deg som tester Microsoft systemer mye, da særlig i firma sammenheng, og kanskje har mange pcer i huset du skal teste på? 1.647 kroner for et år for Technet Standard, som inkluderer ca 50(20) aktiveringer til alle Windows 7, Vista, XP og Server 2003 etc og 500 aktiveringer til Server 2008 og R2. Samt 100 aktiveringer til alle versjoner av Office 2010 og 2007. Les mer her om mulighetene….

Jeg har mistet min Win7/Office 2010 plate, hvor får jeg tak i disse?

Her finner du en info side om hvor du får tak i originale Windows 7 og Office 2010 plater. Disse krever gyldig produktnøkkel for å bli installert, og er kun beregnet for de med gyldig lisens som har mistet, ikke fått med, ikke tatt backup av en ny pc eller lignende.

http://samfunn.myhken.com/jeg-trenger-en-win7office-2010-plate-hvor-skaffe-denne

Guider:

1. Hvordan bytte språk på Windows 7 Home Premium / Professional. En enkel guide med en .bat fil og link til språkpakker som lar deg bytte språk på din engelske Windows 7 Home Premium eller Pro utgave. (eller andre lavere utgaver).

2. Hvordan lage norsk installasjons DVD av Windows 7? En guide på hvordan du kan lage en norsk installasjons DVD fra din engelske Windows 7 plate, inkludert .bat fil og språkpakker.

3. Hvordan gjøre en «clean install» og/eller formatere under installasjonen.

4. Hvordan formatere og/eller lage nye partisjoner i Windows 7?

5. Hvordan gjøre en “clean install” med oppgraderings versjonen? Her er oppskriften på hvordan du kan «hacke» oppgraderings versjonen av W7 til å godta lisensen på en tom disk.

6. Hvordan oppgradere fra Windows 7 RC til Windows 7 RTM (butikk versjonen)

Info sider:

1. OEM, oppgradering eller fullversjon… Hva bør du velge? Forklaringer med anbefalinger.

Tester:

1. XP Mode – showoff eller nyttig? Test av Windows 7 XP Mode, som lar deg installere og kjøre programmer som ikke fungerer i Windows 7 i en egen XP installasjon, som integreres i Windows 7.

2. VMLite m/XP Mode. Et alternativ til Microsofts XP Mode som fungerer i alle Windows 7 versjoner.

3. Del 1: Ubuntu 9.10 vs Linux Mint 7 vs Windows 7

4. Del 2: Ubuntu 9.10 vs Linux Mint 7 vs Windows 7

—————-