I den nye Service Pack 1 til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 er det en ny funksjon kalt RemoteFX i server versjonen. Dette er en av få virkelige nyheter i SP1. RemoteFX lar brukeren kunne utnytte skjermkortet på Remote Desktop serveren på en helt annen måte enn i dag. I dag brukes skjermkortet på pcen du sitter på. Og du får ikke mange effektene via Remote Desktop. Med RemoteFX kan du bruke kraften av et skjermkort på serveren, og til å både kunne vise video, spille spill etc. Alt avhenger selvsagt av skjermkortet på Remote Desktop maskinen.

Uansett er dette en nyhet som er veldig positiv, og som kan gi en helt annen opplevelse enn tidligere. Du kan kjøpe ETT kraftig skjermkort på serveren, og så bruke f.eks tynnklienter, og likevel få kraften av et kraftig skjermkort på skjermen på pcen du jobber.

Jeg har ikke fått testet dette ut selv enda, siden jeg ikke har noe kraftig skjermkort på serverene mine. Men her kommer i alle fall en guide på hvordan du setter opp RemoteFX, så kan de som har en server med et kraftig skjermkort få testet dette, om de laster ned SP1 fra Microsoft. (som fortsatt ikke er ferdig med som er i RC versjon nå per 1.11.2010)

Dokument 1 – Deploying Microsoft RemoteFX on a Remote Desktop Session Host Server Step-by-Step Guide

Dokument 2 – Deploying Microsoft RemoteFX for Personal Virtual Desktops Step-by-Step Guide

Dokument 3 – Deploying Microsoft RemoteFX for Virtual Desktop Pools Step-by-Step Guide

Dokument 4 – Configuring USB Redirection with Microsoft RemoteFX Step-by-Step Guide

Eller les Web guiden her….

Kilde: http://blogs.technet.com/b/keithcombs/