Microsoft har nå lansert Windows 7 (og Server 2008 R2) Service Pack release candidate (RC). Versjonnummeret jeg har tilgang til er SP1 RC 7601.17105. Det betyr trolig at Microsoft er i god rute med Service Pack 1, som er ventet å bli lansert tidlig neste år, men siden RC versjonen nå er tilgjengelig for utvalgte testere, kan det kanskje bli lansering før jul om ikke det oppdages store feil.

Nå skal det sies at Windows SP1 ikke byr på de store endringene, for Windows 7 sin del er det bare en samling med oppdateringer enn så lenge. Når det gjelder Server 2008 R2 inneholder den bl.a en ny(ere) utgave av Remote Desktop funksjoner, som bl.a kan bruke skjermkortet på maskinen du kobler deg opp mot. Så du kan sitte på en pc med dårlig skjermkort og ha en server eller pc med et kraftig skjermkort, og bruke ressursene fra dette på den «dårlige» pcen. Dette er jo utrolig bra, og blir spennende å teste ut. Men jeg får ikke testet dette selv, da jeg ikke har noen spill pcer her hjemme med kraftig skjermkort.

Uansett, her er noen skjermbilder og som dere ser så sitter jeg på den nyeste versjonen som er tilgjengelig for utvalgte testere for øyeblikket. Det finnes en .17104 versjon ute på nett, men dette er ikke denne, dette her er den nyeste utgaven. Men tror nok det kommer minst en RC til før RTM.

SP1 RC inneholder fortsatt Internet Explorer 8, men IE9 er jo fortsatt i BETA, så kanskje den ikke kommer med i SP1 denne gangen, eller at SP1 ikke blir lansert før IE9 er ferdig.

Nå skal jeg teste denne utgavene de neste dagene for å se hvor stabil den er. Skal også prøve å installere IE9 på den for å se om den funker greit, noe den selvsagt burde gjøre.

Trykk på bildet for stor utgave… (også på bildet under)

Ikke mange oppdateringer på listen når du installerer SP1, noen av de fra juli er fra første installasjonen av Win7 utgaven jeg brukte. Så på en helt ny, er det trolig ingen oppdateringer med unntak av KB pakken  som er SP1 RC utgaven.

Altså ikke så mye forandringer siden sist oppdatering, men de siste oppdateringene er med. Ellers ingen synlige endringer eller nye funksjoner som jeg har sett til nå, men det har jo Microsoft sagt at det heller ikke vil komme i Windows 7.

Skal teste SP1 på Server 2008 R2 i morgen.