Jeg fant i dag et utrolig kjekt program på Microsoft sine sider. Programmet heter Remote Desktop Connection Manager v 2.2 og er virkelig et kjekt program om du bruker Remote Desktop og har mange pcer / virtuelle pcer / servere etc som du kobler deg opp mot.

Du legger til alle Remote Desktop forbindelsene dine i programmet. Du kan enten la programmet bruke standard innstillinger, eller så kan du endre innstillinger for hver eneste forbindelse. Når du er ferdig har du en liste med alle Remote Desktop forbindelsene dine. Du kan så koble deg opp mot hver enkelt, ved å høyre klikke på forbindelsen.

Ja ja, tenker du, dette var jo ikke så spennende. Men det er mer. RDCM 2.2 er et dynamisk program, så du får opp miniatyr bilder av hver enkel forbindelse som er aktiv, og dette miniatyrbildet er i sanntid, så det som skjer på den eksterne maskinen, er det du ser i miniatyrbildet. Og ikke bare det, om du klikker inne i miniatyrbildet, jobber du direkte på den eksterne maskinen. Så skal du f.eks oppdatere den, starte et program etc, kan du gjøre dette direkte fra Remote Desktop Connection Manager panelet og inne i miniatyrbildet.

Og da begynner vi å snakke et kjekt program. Du kan f.eks ha flere aktive virtuelle pcer som du skal oppdatere eller noe, og du har dem ta oppe i RDCM 2.2 og kan oppdatere dem fortløpende fra et eneste program, uten å måtte gå innom hver enkelt ekstern maskin for å jobbe. Denne funksjonen må du nesten teste ut for å se hvor kjekk den er.

Dette er programmet for deg med mange eksterne skrivebord, du kan følge med hva som skjer i sanntid, jobbe direkte på det eksterne skrivebordet og ha full kontroll over ditt nettverk av eksterne skrivebord.

Her er noen skjermbilder (trykk på dem for stor utgave):

Her har jeg lagt inn noen av mine eksterne skrivebord, som er både fysiske servere og virtuelle pcer. Tre av dem har jeg koblet opp og har forbindelse til, og du ser da et live bilde av hvert eksternt skrivebord.

Du kan få opp det eksterne skrivebordet enten i stor utgave inne i RDCM, eller i fullskjerm om du ønsker det.

Det er enkelt å legge til nye servere, og du kan lagre filen (f.eks på nettverket) og da få opp samme oppsett på en annen pc med RDCM 2.2

Her kan du velge å bruke egen tilpassete innstillinger for den enkelte forbindelse, eller bruke de generelle innstillingene.

Her har jeg gjort miniatyrbildene litt større, og det er da lettere å jobbe direkte på det eksterne skrivebordet fra RDCM. Trykker jeg på startknappen, kommer startmenyen opp.

Her jobber jeg direkte inne på et av de eksterne skrivebordene, og skal nå slå av maskinen. Alt fra RDCM uten å måtte ta det opp i fullskjerm, bytte mellom bilder etc.

Her er det litt som skjer på tre av de eksterne skrivebordene jeg har oppe, og alt blir oppdatert live i RDCM. Så du kan ha full kontroll over mange pcer på en gang.

Slik ser det ut i fullskjerm. Og som du kan se, med større miniatyrbilder kan jeg fortsatt ha kontroll på i alle fall 9 eksterne skrivebord på en gang.

Last ned programmet ved å trykke på bildet ovenfor…