Jeg har i dag testet ut Windows Server Code Name Aurora, som blir den nye versjonen av Windows Small Business Server 2008. Det første som merkes er at kravet til denne versjonen «kun» er 2 GB med RAM, mens til Windows Small Business Server 2008 må du ha minst 4 GB RAM for å få installert den. Noe av årsaken kan være at Aurora ikke har Exchange ferdig installert, noe Windows Small Business Server 2008 har. Så det kan også være grunnen til at versjonen krever mindre RAM.

Windows Small Business Server 2008 er beregnet for små og mellomstore selskaper som trenger en server som kommer «ferdig» satt opp med det du trenger for å begynne å bruke Windows Server i et server miljø. Den setter opp DOMENE for firmaet og setter opp delte mapper, backup funksjoner etc. Egentlig utrolig kjekt, for de som ikke har den store IT avdelingen de kan bruke. Eller det største IT budsjettet. Du trenger en mellom kraftig pc/server for å kunne kjøre Windows Small Business Server 2008 R2, og så med litt utfylling av info under veis i installasjonen, har du et fiks ferdig bedriftsnettverk oppe å kjører etter installasjonen. Med Windows Small Business Server 2008 får du også Exchange 2007 Server ferdig installert, og jeg regner med at Aurora kommer med Exchange Server 2010 når den er ferdig og klar for levering.

Her er bilder av selve installasjons prosessen, og så vil jeg nok komme tilbake med andre bilder/tester av ulike funksjoner og måter man kan bruke Aurora på etter hvert:

Som dere kan se bygger Aurora på build 7600 som er den samme som Windows 7 og Server 2008 R2.