Det er et par uker siden Microsoft åpnet opp Beta testingen av Office 365, og jeg fikk tilgang til tjenesten i dag.

Hva er Office 365? Microsoft skriver dette på sidene til Office 365:

Microsoft Office 365 gir firmaer av alle størrelser kraften av skyproduktivitet, slik at du sparer tid og penger og frigjør verdifulle ressurser. Office 365-tjenestetilbudet kombinerer den velkjente Microsoft Office-skrivebordsserien med elektroniske versjoner av neste generasjons kommunikasjons- og samarbeidstjenester: Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online og Microsoft Lync Online. Det er enkelt å administrere og bruke Office 365-tjenester, og du får den robuste sikkerheten, påliteligheten og kontrollen du trenger for å drive forretninger.

Office 365 gir deg både Office pakken, som inkluderer bl.a Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook, sammen med server delene som Exchange og Sharepoint rett i nettleseren din. Du trenger ikke å ha egne servere, som kjører Exchange og SharePoint og du trenger i prinsippet ikke Office pakken installert på pcen. Løsningen er beregnet for små og mellomstore selskaper, og du kan dele dokumentene på tvers blant brukerne.

Office 365 kommer også med en personlig hjemmeside, som enkelt kan redigeres fra Admin siden til Office 365. Og som du sikkert skjønner, alt skjer via nettleseren din.

Her kommer noen skjermbilder fra testen min i dag, du kan trykke på alle bildene for stor utgave.

Exchange, SharePoint og Lync settes opp i løpet av få minutter, og det er ikke noe behov for egne servere og tidkrevende oppsett. Alt skjer i «skyen».

Alt er ferdig satt opp i løpet av ca 5 minutter.

Komplett med Outlook innboks, der du kan sende og motta epost øyeblikkelig. Ønsker du å sette opp tjenesten din med ditt eget domene, kan du gjøre dette fra Admin siden til Office 365.

Som du ser har du tilgang til Outlook og Office programmene Word, Excel, PowerPoint og OneNote rett fra Admin siden. Du ser også linken til hjemmesiden du får med Office 365 pakken.

Her har jeg startet Word via Office 365, og som du kan se kan du gjøre det meste rett i nettleseren.

Her har jeg åpnet dokumentet jeg laget på nett via Åpne i Word knappen, og alt blir da overført til Word på pcen ( forutsatt at du har Word installert da).

Her ser du at dokumentet er lagret på nettet, og andre brukere i gruppen kunne nå ha åpnet og eventuelt redigert dokumentet.

Her ser du Excel åpnet via nettleseren i Office 365. Fungerer på samme måte som Word og de andre programmene.

Her er SharePoint sidene, og du kan redigere hjemmesidene direkte via nettleseren.

Redigering av hjemmesidene

Og sidene ligger klare på nett, oppdatert og alt.

Her er Admin siden i Office 365, og du kan bl.a legge til egne domener, legge til brukere osv.