020713Technet

Jeg har brukt Technet siden 2010, og har skrevet om Technet mange ganger både her på bloggen og på ulike forum. Det har vært en veldig god ordning fra Microsoft, der du for under 2.000 kroner per år har fått tilgang til så og si alt av Microsofts programvare.

Du har både fått tilgang til .iso filene (på alle språk) og til helt ekte produktnøkler, som har inkludert Windows 7, Windows 8, Windows Server 2012 og Office pakkene.

I dag kom nyheten om at Microsoft avvikler ordningen, og siste frist til å skaffe seg en konto (eller fornye) er 31.august. Etter det eksisterer ordningen kun for de som har en aktiv konto, og så blir alt borte 1.september 2014.

Må si at jeg ikke er helt overrasket over denne nyheten. Technet har tapt seg veldig de siste årene, stort sett grunnet massivt misbruk. På grunn av den nokså lave prisen for å bli medlem (ca 3.000 kroner første året) har ordningen blitt misbrukt ved at de kjøper en konto, genererer alle nøklene til f.eks Windows og Office, som de så selger ulovlig. Hver nøkkel kan aktiveres 10 ganger, så hver nøkkel har kunne blitt solgt minst ti ganger før ting har blitt stoppet.

Da jeg ble medlem i 2010, fikk du 10 nøkler til hvert produkt. Det ble så kuttet til 5 nøkler, for å så bli kuttet til 3 nøkler nå på slutten. I tillegg forsvant også tilgangen til versjoner som f.eks Windows 7 Home Premium og Ultimate, alle versjoner myntet for privatmarkedet.

I tillegg endret de også betingelsene i juni 2012, der de gikk bort i fra ordningen at når du hadde generert en nøkkel, så kunne du bruke den for all fremtid, også etter at kontoen utløpte, frem til antall aktiveringer var brukt opp. Etter juni 2012, ble dette endret til at nøkkelene kun var aktive så lenge du hadde en aktiv konto.

Uansett er det synd at Microsoft har avviklet en så god ordning, og det viser vel litt hvordan massivt misbruk kan stoppe en ordning for alle. (til og med at Microsoft ikke sier at misbruk var grunnen til at de stoppet ordningen).