I dag ble Statsbudsjettet for 2011 lagt frem, og nå har staten sett mulighet for å tjene mer penger på et område de nå ser de ikke får noen penger på, nemlig nedlasting av digitale produkter og tjenester fra utlandet. Det har blitt mer og mer populært å handle på nett, og særlige digitale produkter har økt kraftig. Og det er ofte en stor fordel, siden du får det du kjøper rett ned på pcen, og slipper å vente på en CD/DVD plate som skal komme i posten etter noen dager/uker. Og det er penger å spare, eller det vil si, det var penger å spare.

Nå vil Regjeringen ha moms på alt kjøp av digitale produkter fra utlandet, samt for kjøp av tjenester som Spotify, Itunes og produkter fra Steam/Direct2Drive. Og det vil garantert gjelde Microsoft produkter også.

Regjeringen har per dags dato ikke kommet med noen løsning for hvordan de skal håndtere dette i følge Nettavisen, men mange tilbydere som Microsoft osv har allerede moms muligheter for kjøp av produkter pga av EU, samt en del stater i USA har «sales tax». Nå har jeg sjekket litt og heldigvis så ser det ut som om mange av de nevnte tilbyderne, med unntak av bl.a Microsoft, har moms, der det er aktuelt, inkludert i sine priser. Så her skal ikke prisene gå opp etter det nye forslaget.

Fra Steam

Trykk på bildet for stor utgave, her er Spotify.

Men noen steder, som hos Microsoft vil det bli dyrere å handle. F.eks Technet og MSDN abonnementer uten fysiske medier, er i dag fritatt for moms også når du handler fra Microsoft.no. Men her kan de lett gjøre endringer, med veldig liten skrift står dette hos MS i dag (forstørret 4-5 ganger):

Trykk på bildet for stor utgave, her er Microsoft Technet.

Norge burde heller vurdere å heve tollgrensen på 200 kroner for handling over nett (den grensen er vel fra 1970 tallet), men i stedet innfører de dette her. Det blir bare for dumt spør du meg, og det vil neppe være mange millionene de tjener på dette per år, men det ødelegger mye for den enkelte person.

VGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVGVG – VG – VG –

TV2 TV2TV2TV2TV2TV2TV2Tv2TV2TV2TV2TV2TV2TV2TV2Tv2TV2 TV2TV2TV2TV2TV2