QXL.no selger det meste på auksjon, og etter at jeg oppdaget at Jonas85 solgte «ekte» pakker med Windows 7 Ultimate og Home Premium, som var forfalskninger med MSDN/Technet nøkler, ble det stille på Windows 7 fronten en stund på QXL.

Nå i det siste har salget av Windows 7 Ultimate eksplodert igjen, og denne gangen er det en rekke svenske selgere som selger Ultimate «billig».

Her er en liste fra i dag:

Jeg kan jo ikke være sikker, men jeg har på følelsen av at disse selgerene enten samarbeider, eller så er det noe annet rart, siden de stort sett bruker nøyaktig samme pris, og «reklame» om produktet, med noen forskjeller. Pakkene ser ekte ut de, men det gjorde pakkene til Jonas85 også.

Lisensen funker garantert når du får pakken, men så etter noen måneder, når Microsoft oppdager at MSDN/Technet kontoen nøkkelen stammer fra er blitt misbrukt, blir alle lisensene fra den kontoen svartelistet, og du sitter igjen med «skjegget i postkassen», for Microsoft har ikke noe ansvar her, det er det selgeren som har. Og de er 100% garantert borte når lisensene begynner å bli stemplet som piratkopier, og om de ikke er borte akkurat da, blir de fort borte når folk begynner å kreve penger igjen. Og går det mer enn 45 dager så har du ingen rettigheter, QXL hjelper deg ikke, Microsoft hjelper deg ikke, så du har tapt pengene dine.

Det kan jo være at så mange personer og selskaper i Sverige plutsetlig har fått tak i ett stort og billig lovlig parti med Win7 pakker, men jeg anser sjansen for det som svært liten.

Min anbefaling er derfor å styre unna. For dere som har kjøpt, er det fint om dere kan kjøre dette programmet fra Microsoft, og så poste resultatet her, eller sende det på mail til meg. Det jeg er ute etter er PID nummeret, og da særlig de tre sifrene i andre kolonne.

Følgende personer/selskaper fra Sverige og Norge selger i dag den 04.11.2010 Windows 7 på QXL:

  • lm74
  • dress-fashion-2010
  • Usa-Shop
  • Tropicalsunset
  • Electronics (per 18.11.10 er denne godkjent av QXL etter å ha sendt inn bevis på at de selger ekte vare)

Da har digi.no skrevet en sak om dette, trykk på bildet for å gå til saken.