Det har skjedd litt i QXL saken de siste dagene, her er en liten oppdatering.

Jeg sa fra til QXL at jeg ville kontakte media om de ikke ga meg noe svar, eller gjorde noe med auksjonene, og når de valgte å ikke svare meg eller gjøre noe, kontaktet jeg media som jeg hadde sagt. Digi.no begynte da å grave litt og de fikk snakket med både Microsoft og QXL, og da begynte ting å skje raskt.

QXL ba da alle selgerne om at de sendte inn en nøkkel for godkjenning hos Microsoft, før de fikk fortsette salget. Og kun en selger gjorde dette, og det var den norske selgeren Electronics. (det virker suspekt likevel, siden han bruker tekst og bilder fra wholesaler i utlandet, men dog, han er «godkjent» nå i alle fall). Ingen av de svenske selgerne gjorde dette, og QXL fjernet derfor annonsene.

Trykk på bildet av digi.no for å lese saken der.

Jeg bestilte jo en pakke fra Usa-shop for noen dager siden. Med alt betalte jeg 560 kroner (frakt og paypal gebyr etc). Bak Usa-shop står JONATAN THUNÉ (kiisen(at)live.se) og etter kjøpet og betalingen har jeg ikke hørt stort. Sendte mail i går og i dag, og i dag fikk jeg endelig svar. Lett å se at han ikke har oversikt, for han gir meg ett svar på mailen fra i dag, og ett helt annet på mailen fra i går. Her er skjermbilder av mailene:

Mail 1: (trykk på bildet for stor utgave)

Her sier han at lagret er slutt, og at jeg kan få pengene tilbake nå, eller vente til han får inn varene på lagret. Jeg ba da om pengene tilbake, dette har jeg ikke fått noe svar på enda.

Mens jeg sitter å skriver svaret på eposten over, kommer det en ny epost (altså før jeg sender svaret), og da svarer han på mailen fra i går kveld:

Mail 2: (trykk på bildet for stor utgave)

Da er pakken plutselig sendt, og feilen må ligge hos posten osv…noen som har hørt dette før eller? Men han gjentar at lagret er tomt, og at jeg da må vente på nye varer før jeg får min. Nå må jeg plutselig vente noen dager før jeg kan få pengene igjen. Men spørsmålet er jo om at han så at han svarte til meg, to ganger med 7 minutters mellomrom, og ga meg to forskjellige svar. Eller om han trodde han svarte til to ulike personer.

Alt i alt styrket dette bare mistanken om at dette er lureri, og jeg forventer vel verken en pakke i posten eller penger tilbake. Kommer til å starte prosessen med Paypal til uken for å få igjen pengene mine. Til dere som har vært så snille og donere litt penger, så vil dere få igjen pengene om jeg får igjen pengene fra dette prosjektet. Det er fortsatt mulighet til å gi et lite bidrag til dette prosjektet, eventuelt fremtidige prosjekt.