Først må jeg si at Digi.no gjør en stor innsats i denne saken de også. De får kontakt med personer jeg sliter med å få kontakt med hos QXL og de lager en god sak synes jeg. Les deres nyeste artikkel her: http://www.digi.no/856584/qxl-makteslose-mot-pirat-windows

Så endelig litt konkret informasjon om hvordan du som kjøper skal gå frem for å sjekke om din lisens er ment for salg eller stammer fra en Technet/MSDN konto. Det var ikke lett, satt i over 40 minutter med en kundebehandler på aktiveringssentret, men der fikk jeg ikke noe hjelp. Så jeg skjønner at det er vanskelig for vanlige kjøpere og brukere. Alt han kunne si var at produktnøkkelen jeg oppga var ekte og godkjent. Det visste jeg jo, men jeg ville vite hvor den kom fra og om den var ment for salg, og det hadde han ikke «lov» til å svare på.

Det betyr jo at alle som ringer 800 56 615 ikke vil få noe fornuftig svar der. Jeg tok derfor telefonen til kundeservice hos Microsoft Norge, og spurte etter personen som jeg har hatt kontakt med på epost. Hun var ikke tilgjengelig, men jeg fikk snakke med en annen hyggelig person. Og på de 20 minuttene vi snakket, fikk jeg mye fornuftig informasjon.

Det jeg primært var ute etter er en enkel oppskrift på hvordan du som kjøper av et produkt som kan virke litt tvilsomt kan få sjekket sin produktnøkkel, og få beskjed om den er ment for salg eller ikke (og at den f.eks stammer fra MSDN/Technet). Med denne informasjonen kan de kreve penger igjen fra kortselskap, QXL, paypal etc, og eventuelt fra selgeren. Men husk, kontakter du selgeren, vil selgeren nesten ALLTID kreve produktet sendt tilbake, og du får ofte tilbud om nytt produkt eller ny nøkkel. ALDRI si ja til dette. Dette gjør selgeren kun for å drøye tiden, så du mister alle muligheter for å få pengene igjen. Betaler du med paypal har du 45 dager på deg. Betaler du via QXL sin løsning har du 60 dager. Betaler du med kort varierer tiden, men 45 dager er normalt. Betaler du via bankkonto, så sliter du mer, anbefaler deg derfor ikke å gjøre dette. Uansett, med beviset fra Microsoft har du en sterkere sak, og sjansen for å få igjen pengene er større.

Her er hva du skal gjøre for å kontakte Microsoft for sjekk av din nøkkel (eller nøkler)

1. Send en e-post til norge@microsoft.com

2. Forklar kort at du har kjøpt et eller flere produkter på f.eks QXL og at du mistenker at det er falske kopier, eller at du ønsker en sjekk av produktnøkkelen(e)

3. Gi dem produktnøkkelen(e) du ønsker at de sjekker.

4. Send gjerne informasjon om hvem som har solgt disse lisensene, hvor du har kjøpt dem etc. På denne måten kan man stoppe selgerene raskere.

5. Si at du ønsker svar skriftlig på e-post.

Når e-posten er sendt, vil du etter kort tid få en automail med et saksnummer. Gjennomsnittlig svar tid er ca 2 dager på epost, lengre om mange kontakter dem om dette her. Etter tre dager, kan du eventuelt ringe mellom 08.30 – 1700 på 23 500 500, oppgi da referansenummeret på automailen du fikk. Husk at de kun jobber mandag til fredag, så sender du en epost på fredag, ikke vent svar før på tirsdag uken etter tidligst.

Her er et eksempel på hvordan eposten til Microsoft Norge bør se ut for å få best svar:

Håper dette kan hjelpe flere av dere til få hjelp fra Microsoft til å sjekke produktet dere har kjøpt. Fikk garanti på at de skal takle økt epostmengde som ofte blir resultatet av slike saker som dette når hundrevis av kopier er solgt på QXL på kort tid. Men at ventetiden kan øke noe fra de 1-2 dagene de vanligvis har. Så vent minst tre dager før dere ringer for å purre.

Edit 23.11.10: Microsoft anbefaler også at dere som eventuelt har fått falske lisenser, rapporterer dette her: http://www.microsoft.com/howtotell/reports/report.aspx?displaylang=nb-no

NB! Husk. Microsoft har IKKE noe ansvar i denne saken. De har selv blitt misbrukt, av kyniske selgere i Asia og midt Amerika. Platene stammer IKKE fra Microsoft, de er laget i fabrikker rundt om kring i verden. Du vil ofte se dette ved å prøve å pelle av hologrammet på DVD platen. Får du dette til, er platen 100% falsk. Da Microsoft har støpt hologrammet inn i platen.

De vil uheldigvis ikke få dekket noe tap fra Microsoft, eller erstattet noe produkt. Er du veldig heldig, kan det være at Microsoft ønsker å få tilsendt pakken din (om platene er av «god» kvalitet (altså ikke en brent DVD plate med Windows 7 skrevet med sprit tusj på)), i flere land tilbyr nå Microsoft folk som sender inn slike pakker et nytt produkt gratis. Men kun ett produkt per kunde, så ikke spekuler i dette, kjøpe 10 billige kopier og tro at du får 10 ekte kopier igjen. Men jeg har ikke fått bekreftet at Microsoft har planer om et slikt program i Norge. Men du kan være heldig.

QXL stengte Electronics ute fra siden deres i dag. Men fortsatt får lm74 lov til å selge produkter, dog hun selger ikke Microsoft produkter per dags dato.

Jeg ønsker virkelig å komme i kontakt med personer som har kjøpt Windows 7 av selgeren dress-fashion-2010 på QXL. Dette er den siste selgeren på min «mistenkt» liste, og bare at en selger som vanligvis selger klær, selger billige Windows 7 kopier er jo mistenkelig i seg selv. Regner ikke med at QXL kontakter de som har kjøpt produkter fra denne selgeren, så håper at jeg kan få kontakt med en, slik at vi får sjekket lisensen.

Har endelig blitt kontaktet av både markedssjefen og sikkerhetssjefen i dag fra QXL. Og sikkerhetssjefen ville snakke med meg på telefon. Typisk nå som jeg er opptatt noen dager, men håper vi får snakket sammen. Jeg forventer jo nesten å bli utestengt fra QXL etter at jeg nesten bare sender klager på mistenkelige produkter, men håper jeg kan fortsette å være kunde hos dem, slik at jeg får sjekket opp fremtidige saker.

Håper også på at vi kanskje kan få til et samarbeid, slik at jeg slipper å bruke så mye tid og krefter på noe som QXL som profesjonell part burde fange opp selv. Jeg er hverken ansatt i politiet, Microsoft eller QXL, men jeg finner det jo ut, så hvorfor greier ikke de å finne det ut?

Jonatan Thunè (Sverige)- Usa-shop og Tropicalsunset på QXL

Jeg har selvsagt ikke fått tilbake mine 560 kroner (ink frakt, paypal gebyr osv) fra Jonatan. Ikke har jeg fått noen flere eposter heller. Drømmer om at QXL betaler tilbake pengene mine, men de har fraskrevet seg alt ansvar går jeg ut i fra.

Så hvis flere ønsker å bidra med noen kroner til en god sak, så bruk denne knappen. Setter stor pris på alle bidrag. Og som dere skjønner, det går til en god sak. Jeg bruker mye tid og krefter på dette arbeidet, men synes det er gøy også da. Og håper jeg bidrar til at selgere av falske Microsoft produkter på QXL tenker seg om to ganger i fremtiden. For vit det at jeg kommer til å følge med, og kjøre samme runde igjen ved behov. Er det noe jeg ikke liker, er det folk som lurer andre uskyldige folk for penger, om det er 300 eller 1.500 spiller ingen rolle.

Følg også diskusjonen på diskusjon.no, bruk gjerne kommentar feltet her på bloggen også.
Og igjen, takk til alle dere som har sendt inn produktnøkler, informasjon, bilder osv. Uten dere, hadde selgerne fått lov til å fortsette å lure folk på QXL for all fremtid.