Microsoft har for andre gang på ca en uke endret FAQ teksten til Technet. Denne gangen gir de noen mer klare svar, men unnviker fortsatt å svare på det de fleste lurer på, nemlig hvor mange ganger man faktisk kan aktivere en produktnøkkel. Nå er jo dette viktigere enn før, siden man enten har to eller max fem produktnøkler per SKU.

Her er den nye teksten, legger den ved som et bilde siden den trolig kommer til å endres flere ganger i nær fremtid:

Trykk på bildet for stor utgave.

Personlig tror jeg at det for Windows 7, Vista, XP, Office 2007 og Office 2010 er det 10 aktiveringer per produktnøkkel som gjelder. Unntakene er noen N, KN etc utgaver av f.eks XP, Server 2003 osv som kun har en aktivering. Litt usikker på OEM lisensene til Windows 7 Starter også.

MAK produktnøklene (både på Technet Standard og Technet Pro) har fortsatt 500 aktiveringer per nøkkel. Sjekket nå i VAMT kl 19.40 i dag 2.oktober 2010.

Den viktigste infoen denne gangen er infoen om at de som har generert mer enn 5 eller 2 nøkler får beholde disse og kan bruke dem fremover, så lenge kontoen ikke blir misbrukt. Og så er det et endelig svar på at man kan bruke Technet lisenser også etter at abonnementet er gått ut, for dette er info som før kun har stått på MSDN, og som ikke har stått offisielt noe sted på Technet.