Microsoft lanserte for en stund siden MSE ver 2 – Microsoft Security Essentials som er Microsoft gratis virus skanner, og ut i fra tester og tilbakemeldinger er dette faktisk et nokså bra produkt. Og det beste, det er helt gratis, for alle som er lovlige Windows versjoner.

Versjon 1 har kun virket på Windows 7 32bit og 64bit, Vista og Windows XP. Jeg har nå teste beta versjonen av MSE ver 2, og denne fungerer faktisk på Windows Server 2008 R2 også. Det betyr at man slipper å måtte bruke dyre Server versjoner av virusprogram, og du får nå en komplett pakke for både desktop og server produkter fra Microsoft.

Nytt er også at fra Oktober i år (2010) vil bedrifter kunne bruke MSE på 10 pcer helt gratis, mens før har det kun vært privatkunder som har kunne bruke MSE. Les mer på Microsoft bloggen her…

Her er noen bilder fra installasjonen av MSE ver 2 Beta på Windows Server R2 HPC

Så en liten test med en CD med diverse virus på:

Real time skanningen fungerer som den skal, så fort jeg gikk inn på cd platen med virus, så kom denne meldingen opp

Du kan velge hva du vil gjøre, men Remove er standard

Den jobber så for å fjerne alle virus

Siden virusene ligger på en CD plate, får ikke MSE fjernet dem, men den legger de i karantene, så det er jo et pluss.

Dette må jeg si er et skikkelig pluss for MSE, og en bedrift (eller privat personer) kan spare MYE penger ved å slippe dyre Antivirus løsninger for servere. Og programmet bruker lite ressurser, og jobber kjapt. Terningkast 6 fra meg.