Microsoft har i det stille lansert Microsoft Security Essentials versjon 2 som ferdig produkt. Til nå har MSE 2 kun vært i beta, men for noen dager siden kom den endelige versjonen ut. Det er ingen pressemeldinger om dette, ikke står det noe info på MSE siden, men det er versjon 2 du får når du laster ned MSE fra denne siden….

Som jeg har skrevet om før, i testen av MSE 2 Beta (som du kan lese her…) er dette et av de beste alternativene for privatbrukere der ute, både gratis og betalt. Og diverse tester på nett viser akkurat dette. Du kan lese noe mer her på sidene til Digi.no (ekstern link). Da jeg testet MSE 2 Beta ga jeg den terningkast 6, en karakter høyere enn MSE ver 1. Noe av grunnen til dette er fordi MSE ver 2, kan kjøres både på Windows XP, Vista og Windows 7, men også på Windows Server 2008/R2.

Programmet krever lite av maskinen din, jobber i bakgrunnen, har sanntidsskanning som skal oppdage virus og annet når du prøver å åpne en fil, eller når du går inn i en mappe som inneholder en fil med virus/spyware etc. Du får automatiske oppdateringer 3-4 ganger per dag, og programvaren holdes oppdatert bl.a via Windows Update. Alt i alt er dette programmet for deg som ikke ønsker å måtte følge med å oppdatere osv for å holde maskinen sikker. Når du først har installert programmet, så er du sikret, og programvaren er alltid oppdatert så lenge du har internett tilgang.

Her hjemme har jeg byttet over til MSE på så og si alle pcer, inkludert servere. Og jeg installerer programmet hos alle jeg hjelper ang data ting. Har du ikke skaffet deg MSE enda, så last det ned herfra….

Her er noen få skjermbilder, og som du ser får du selvsagt MSE på norsk:

Her er det er par nye alternativer, alt er aktivert som standard og gir deg best mulig beskyttelse, helt gratis.