Microsoft Security Essentials er endelig ute på norsk, men fortsatt i versjon 1. Versjon 2 er i Beta enda, og kun i engelsk.

Microsoft Security Essentials er helt gratis, og nå både for privatkunder og for små firmaer (10 eller færre ansatte). Programmet tar svært liten plass, og bruker lite ressurser på pcen. Men det er effektivt, som jeg har vist i tidligere tester. Siden produktet er helt gratis og intregeres veldig bra i Windows så er dette noe som jeg absolutt anbefaler folk. Bruk heller MSE enn produkter som Norton eller McAfee. Jeg bruker selv MSE på alle mine personlige pcer, og med den nye beta versjonen av versjon 2, kan jeg også bruke MSE på Windows Server 2008 (R2) pcer. Har ikke lest noe sted om når MSE 2 er ventet å komme ut, men frem til det kan du trygt benytte deg av MSE 1 og nå også på norsk. Men som alltid, brukt nettvett og ikke trykk ja på alt som popper opp, eller åpne ett hvert vedlegg som kommer på eposten din. For uansett hvor godt virusprogrammet er, kan du som bruker greier å overstyre det, og likevel få inn virus eller annen uønsket kode på pcen din.

Klikk på de to siste bildene for stor utgave

Les testen min ang MSE 2 her…den ga jeg terningkast 6, men jeg gir terningkast 5 til MSE 1, eneste bakdel er at MSE 1 ikke fungerer på Windows Server, men det er jo ikke noe stort problem for de fleste.

Edit:

For de som påstår at MSE har vært på norsk i lang tid kan se her, og du vil da se at Norsk språkpakke var i «tredje bølge» av språkpakker som kom ut nå sent i 2010.

Infoen kommer fra dette dokumentet hos Microsoft….