For ca to uker siden slapp Microsoft nyheten om at de kommer til å lansere en ny tjeneste neste år, som de kaller Microsoft Office 365. Denne tjenesten er delvis nettbasert, med mulighet for full integrering med Office 2010 Professional Plus pakken. Office 365 vil ligge i «nettskyen» (cloud) og skal da teoretisk gi veldig god oppetid, gode skalerings muligheter, flere lokasjoner etc. Meningen er at bedrifter skal slippe og ha en rekke servere stående lokalt hos deg selv, for å drifte de grunn komponentene i Office 365, nemlig Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint og Microsoft Lync. Disse tjenestene kjører da i nettskyen, og du som selskap leier da den kapasiteten du trenger. Du slipper store investeringer i servere og drift og support av disse. Du betaler en fast sum i måneden for hver bruker, og det er det.

Office 365 kommer i to hovedløsninger, Office 365 for small businesses er helt nettbasert, og er rettet mot selskaper som har mange ansatte (eller få), men der ikke hver ansatt har tilgang på hver sin pc, men bruker felles pcer etc. Siden du her ikke får med Office pakken, betaler du $6/mnd = ca 35 kroner per bruker. Du kan selvsagt kjøpe Office pakken og ha den installert på pcer lokalt og koble denne opp mot Office 365 tjenesten. Men du får f.eks ikke full Exchange tilgang, bare POP3.

Office 365 for enterprises er beregnet for større selskaper og f.eks deler av staten, kommuner etc. Her får du en garantert oppetid på 99.9%, døgnet rundt IT support med mer. Og du får tilgang til tre ulike løsninger, der du kan mikse dem slik selskapet trenger det.

Du har de som allerede har Microsoft’s Business Productivity Online Suite, de får en oppgradert pakke og du betaler da $10/mnd = ca 60 kroner/mnd per bruker. Så kan du «leie» full versjonen av Office 2010 Professional Pro som kobles sammen med Office 365, så du får en blanding av lokal Office, samt at dataene ligger på nettskyen, og ikke på en lokal server. For dette betaler du $24/mnd = ca 145 kroner/mnd. Fordelen med denne pakken er at du hverken trenger å kjøpe servere osv for å ha Exchange, Sharepoint og Lync på, men du slipper også å kjøpe Office 2010 lisensene. Du leier dem så lenge du trenger dem, og om en slutter, eller en avdeling går bort fra egne pcer etc, så kan du kutte ut Office 2010 pakken, og du betaler da kun for Office 365. I motsetning til at om du har kjøpt 1000 lisenser på Office 2010, så sitter du med 1000 lisenser uansett.

De har en tredje gruppe som de kaller «kiosk brukere», brukere som ikke har egne pcer, men som deler felles pcer. De får en innboks på 500 MB, og tilgang på Exchange Web Access, slik at du kan sjekke eposten direkte fra nettleseren, sammen med tilgang til SharePoint osv. Her betaler firmaet «kun» $2/mnd = ca 12 kroner/mnd per bruker.

Alt i alt gir Office 365 selskapet mange muligheter til å selv velge hvem som trenger hva, og så betaler man kun for det man faktisk bruker. Ingen dyre enkelt investeringer i kraftige servere, ingen drift og support avtaler på serverene, og du kan velge å leie Office 2010 Pro Plus pakken, og slippe å kjøpe en lisens til hver pc.

Du betaler en pris etter hvor mye den enkelte ansatte trenger av ressurser, og du kan når som helst oppgradere eller nedgradere en bruker, eller fjerne den helt.

Trykk på bildet for stor utgave.

Microsoft Office 365 starter snart Beta programmet sitt, og det er åpent for alle, men du må registrere deg, og det har vært enorm pågang hos Microsoft de to siste ukene, så de kan ikke garantere at alle får vært med i første omgang med Beta testingen. Jeg har meldt meg på, og så får jeg se når jeg får tilgang. Uansett, dette er et spennende prosjekt, og jeg tror firmaer kan spare store penger med denne løsningen.

Les mer her:

http://office365.microsoft.com/en-US/online-services.aspx

http://myhken.info/div/Office365FactSheet.docx