Jeg hjelper jo en del folk med data, og personlig bruker jeg en del programmer, som jeg ofte legger inn på pcene til de jeg hjelper. Tenkte å lage en liten lister over alle programmene jeg bruker, og dele dem inn i gratis programmer, betal programmer og for de som er skikkelig data frelste.

Trykk på bildet for å komme til hjemmesidene til programmet.

Gratis programmer jeg anbefaler:

Dette virusprogrammet er gratis og er regnet som en av de bedre gratis programmene der ute. Gratis versjonen har noen mindre funksjoner enn betalversjonen, men fungerer bra for enkelt bruk.

Microsoft Security Essentials er Microsofts eget antivirus program, og det er gratis for de med lovlig Windows XP, Vista eller Windows 7 utgave. Programmet tar liten plass, jobber alltid i bakgrunnen, og finner det meste. Er å anbefale på det sterkeste.

Dette programmet finnes også som betal program, og har da bl.a automatisk skanning hele tiden m.m, men gratis versjonen fungerer helt bra, så lenge du husker på å skanne harddisken din en gang i blant. Ønsker du å slippe å skanne automatisk, så må du kjøpe programmet.

Dette programmet er utrolig bra om du skal rydde opp på disken din, frigjøre litt plass, slette Internet Explorer loggen etc. Programmet er gratis og det er raskt og er lett å bruke. Anbefaler dette programmet på det sterkeste.

Dette bilde programmet er gratis og fungerer utrolig bra. Den nye versjonen (versjon 3) har bl.a automatisk fjerning av røde øyne funksjon. Det organiserer alle bildene dine, og du kan enkelt f.eks legge bildene ut i fotoalbum på nett.

Denne nettleseren er mye bedre enn Internet Explorer og jeg har brukt Firefox i et par år nå, og er kjempe fornøyd. Programmet sier selv fra når det kommer nye versjoner, og det oppdaterer seg selv om du ønsker det.

OpenOffice er et gratis program som så og si erstatter Microsoft Office pakken. Programmet inneholder skriveprogram, regneark og en powerpoint erstatning og kan både åpne og lagre Microsoft Office filer.

TrueCrypt er et gratis krypterings program, som bl.a er kjekt å bruke om du har en bærbar pc med mange filer/bilder etc som du ikke ønsker skal falle i feil hender, om pcen f.eks blir stjålet. Du kan bruke programmet til å kryptere hele disker, eller lage «konteinere» som du legger filer du ønsker skal være kryptert inn i.

Betalings programmer som jeg anbefaler

F-secure har jeg brukt siden jeg jobbet i Widerøe, og jeg har alltid vært fornøyd med F-secure som antivirus program. Bakdelen nå er at de er nokså dyre, men har mange funksjoner som virkelig beskytter pcen din. Skal du kjøpe et antivirus program, så anbefaler jeg F-secure.

Nero er det beste og det eneste CD/DVD brenner programmet jeg har brukt de siste årene. Har testet andre programmer før, men er ikke i tvil ett sekund om hva jeg velger selv på mine pcer. Nero gir deg utrolig mange muligheter, og er enkelt i bruk. Skal du brenne ut musikk, filmer eller filer, så velger du Nero.

UltraIso er et utrolig kjekt program, om du trenger å lage eller redigere .iso filer eller andre image filer. Programmet lar deg slette, legge til, og endre filer på et eksisterende .iso image, eller bare lage et nytt .iso image fra grunnen av. Jeg bruker dette programmet mye i forbindelse på Vmware Server og lager virtuelle CD/DVD plater.

Internet download manager har jeg brukt i flere år, og er et genialt program som gir max utnyttelse av internett linjen når du laster ned filer. Programmet lar deg pause nedastningen om du ønsker, og ved å laste ned filen(e) i flere tråder, utnytter den internett linjen max (så lenge stedet der du laster ned fra har like bra eller bedre linje enn deg da). Har lisenser på IDM på alle pcene mine her hjemme, og er strålende fornøyd.

Winrar har jeg brukt siden tidens morgen, og er et pakkeprogram som f.eks WinZip. WinRar tar de fleste formater, og lar deg pakke ned og pakke opp filer. Utrolig kjekt når du skal sende filer over internett, eller om du skal lage arkiver på pcen.