Det er utrolig mange som av en eller annen grunn ikke har Windows 7 platen tilgjengelig. Mye av årsaken er nok dårlige rutiner ved kjøpe av ny pc, da det nå blir mer og mer vanlig å legge ansvaret over på kjøperen til å ta en «sikkerhets kopi» av Windows 7 og alt annet på pcen, når du setter den opp for første gang. Og har du ikke x antall DVD plater liggende klare til å brenne på, så blir dette et punkt mange hopper over.

Så skjer det noe med pcen, og man trenger å installere Windows 7 på nytt, men da har man ikke mulighet, for man tok aldri backupen som pcen anbefalte at du skulle ta, og pc produsenten har ikke sendt med noen Windows 7 plate.

Mange tyr da til piratkopierte versjoner de finner på «bukta» eller andre tvilsomme steder. Men la oss bare innse at dette er dårlige løsninger, da disse filene kan inneholde rootkits, bakdører, spyware, adware, virus etc som du ikke finner med antivirusprogrammet du installerer i etterkant, eller om du søker på filen før du installerer. Ringer du Microsoft så sier de bare at det er pc produsentens ansvar å sørge for at du har tilgang til å kunne reinstallere Windows, og pc produsenten sier at det er ditt ansvar som aldri tok backup. Mange kan sende deg recovery plater, men da ofte for en pris som ligger rett i underkant av 1.000 kroner.

Men det finnes et alternativ, og det er Digital River. Dette selskapet er partner med bl.a Microsoft og står for nedlastningen. Kjøper du en nedlastbar utgave av et Microsoft program, så er det fra Digital River du laster ned. Disse filene er 100% trygge, og er de samme filene som du får direkte fra Microsoft. Og du trenger ikke noe passord etc for å laste ned derfra.

Trykk på bildene for å komme til siden jeg linker til…

Her er linken for Windows 7 .iso filene. Microsoft har nå i 2015 fjernet Windows filene fra digital River, men du kan fortsatt bruke linkene under til å laste ned Windows 7. Jeg har fjernet ei.cfg filen for deg på disse to .iso filene, så det er bare å legge dem på en minnepenn eller DVD og så starte installasjonen. Du får da opp valgt om hvilken versjon du vil installere. NB! Husk å installer den versjonen du har nøkkel til.

Om det er norsk versjon du er ute etter, kan du bruke disse to linkene for direkte nedlastning:

Windows 7 Professional 32bit – SP1 – Norsk – iso

Windows 7 Professional 64bit – SP1 – Norsk – iso

 

Her finner du alle Office 2010 versjonene (inkludert butikk versjonene, samt Starter) og alle språkpakkene som MS har laget til Office 2010. Alt lastes ned direkte fra Digital River og er 100% trygt.

NB! Husk at du bryter EULA betingelsene hos Microsoft ved å laste ned disse filene. Jeg har vurdert det slik at jeg likevel poster denne informasjonen, slik at du har mulighet til å få tak i helt ekte plater ved behov. Tilbudet er ment til de som har ekte nøkkel, men har mistet eller ikke fått med platene. Alle linker krever gyldig lisens for å kunne bli installert.