Som du kunne lese i del 1 av denne testen er Internet Explorer 9 (RC) en rask nettleser. Du merker virkelig forskjell fra f.eks Firefox. I denne delen av testen vil jeg fortelle litt om hvordan Internet Explorer 9 fungerer i det daglige.

Først og fremst, Internet Explorer 9 er ikke ferdig utviklet. Så ønsker du å teste IE9 må du laste den ned herfra. (Microsoft.com). Du bør også vurdere om du virkelig vil bruke en uferdig versjon som din hovednettleser. Jeg personlig bruker Firefox som hovedleser, og IE9 som sekundær leser. Men det skal sies at IE9 RC virker mye mer stabil enn beta versjonen og jeg har enda ikke funnet sider som IE9 ikke tar, noe som var et stort problem i beta versjonen. Likevel, husk at dette er en uferdig versjon.

Første inntrykket av IE9 er at den virkelig passer inn sammen med min Windows 7. Selve nettleser vinduet er minimalistisk og gjennomsiktig. Du ser bakgrunnen «bak» vinduet. Jeg liker også at det ikke er mange knapper og menyer i vinduet, kun det absolutt nødvendige.

På menylinjen finner du «frem og tilbake» knappene, så adressefeltet, som også fungerer som søkefelt (bruker Bing som standard), så kommer fanene, og helt til høyre har du «hjem» knappen som får frem startsiden(e) din(e), favoritt knappen og så verktøy knappen:

Favoritt knappen  –> og verktøy knappen.

Siden Microsoft har valgt en minimalistisk linje, så skulle det bare mangle at de også lager en adresselinje som også fungerer som søkefelt. Om jeg f.eks skriver navnet mitt i adresselinjen, åpner IE9 Bing som standard, og bloggen min kommer opp på førsteplass:

Du trenger bare å skrive det du ønsker å søke på i adressefeltet…

Så kommer Bing feltet opp, og i mitt tilfelle linken til bloggen min opp som nr 1.

Ellers har Internet Explorer en veldig kjekk funksjon som heter kompatibilitetsvisning. Den lar deg velge mellom å se siden i IE7, IE8 eller IE9. Er det noen sider du har problemer med å lese i IE9, kan du prøve kompatibilitetsvisning. Du kan enten trykke på dette symbolet:

Eller trykke på F12 (eller gå via verktøy menyen) og bruke utviklerverktøyet:

Da får du opp denne menyen, som lar deg lett bytte mellom de ulike nettleser versjonene:

Det skal sies at Internet Explorer 9 ser ut til å kunne vise det meste av sider, der beta versjonen feilet før. Jeg har selvsagt ikke testet alle sider på internett, men alle sidene jeg bruker til vanlig, lastes uten problemer i IE9, det gjorde de ikke i beta versjonen. Så det er en helt klar forbedring, og viser at Microsoft har gjort en god jobb med RC versjonen.

Sammen med hastigheten som jeg testet i del 1… så vil jeg si at Internet Explorer virkelig begynner å bli ferdig og virker som om at det blir en virkelig god nettleser. Hastigheten er MYE høyere enn Firefox, og noe raskere enn siste stabile Google Chrome versjon også. Utseendet er virkelig pent, men Google har også satset på det minimalistiske. Likevel, IE9 ser faktisk hakket bedre ut.

Håper på at Microsoft ikke drøyer for lenge med å lansere den endelige versjonen av IE9, men enn så lenge ser det ut som det er nokså trygt å bruke IE9 RC versjonen. Men som jeg sa i starten, du må huske på at dette ikke er den ferdige versjonen, så noen feil kan oppstå. Om mulig, kjør IE9 sammen med en annen nettleser frem til den endelige versjonen kommer.