Jeg har de siste dagene testet Internet Explorer 9 RC (Release Candidate) etter å ha lest noen tester. Det skal sies at jeg har brukt Internet Explorer 9 beta siden den kom ut, og har vært nokså fornøyd. Det har vært noen sider jeg har hatt problemer med å komme inn på skikkelig, men med kompatibilitetsvisning har det gått greit. En av sidene som nesten var umulig å få åpnet i beta versjonen var yr.no, men denne fungerer fint i RC versjonen. Av de sidene jeg vanligvis bruker har jeg ikke funnet noen som ikke virker som de skal i IE9, men påstår ikke at det ikke finnes sider som ikke virker, men det ser ut som om Microsoft har fikset det meste nå.

Det som slår meg når jeg bruker Internet Explorer 9 (RC) er hastigheten. Nettleseren fungerer utrolig raskt, og det på en bærbar pc fra 2008 som i prinsippet ikke er verdens raskeste. Jeg har sverget til Firefox som hoved nettleser de siste årene, og den blir jo parkert av IE9 når det kommer til hastighet. For å sjekke om opplevelsen og fakta stemmer, kjørte jeg noen tester for å sjekke hastigheten. Testet også Google Chrome i samme slengen. Alle nettleserene jeg testet er de nyeste stabile utgavene, så IE9 er den eneste som ikke er ferdig utviklet.

Den første testet var Acid3 testen, målet der er å komme så nær 100 som mulig. Resultatene ble som følger:

Internet Explorer 9 (RC): 95/100

Firefox 3.6.13: 94/100

Google Chrome 9.0.597.98: 100/100

Så Google Chrome er den raskeste nettleseren når vi kommer til Acid3 testen. Men jeg kjørte så den mer omfattende Sunspider Javasript Benchmark testen, og her ble resultatene anderledes:

Internet Explorer 9 (RC:

Firefox 3.6.13:

Google Chrome 9.0.597.98:

Denne testen som er basert på Javascript (som nesten alle sider kjører nå om dagen) viser at Internet Explorer 9 (RC) er absolutt den raskeste med en tid på kun 292.3ms, Chrome får en tid på 379.6ms mens Firefox bruker hele 1059.9ms på samme test. Testen er kjørt tre ganger, og resultatet blir omtrent det samme hver gang +/- noen ms.

Så det var ikke bare opplevelsen min, men tester viser virkelig at Internet Explorer 9 (RC) er en rask nettleser, kanskje en av de raskeste der ute. Nå skal det sies at jeg ikke har testet beta/rc versjoner av Chrome og Firefox i denne testen.

Les mer om hvordan Internet Explorer 9 fungerer i del 2 av denne testen….