w7logo1

Mange lurer på om de skal kjøpe en oppgraderings versjon av Windows 7, da denne er en del billigere enn fullversjonen. Slik som jeg har skrevet tidligere er det ingen annen forskjell på en oppgraderings versjon og en fullversjon enn det at oppgraderingen krever at du har enten XP eller Vista installert før du installere for å kunne få aktivert lisensen.

Nå finnes det to muligheter til å omgå dette på, og som lar deg kjøpe en oppgraderings plate, og likevel kunne installere Windows 7 på en tom disk, og også få aktivert Windows 7 etter installsjonen.

Her er en guide til hvordan du gjør en clean install, og den funker både på OEM, oppgraderings og fullversjons platen av Windows 7…

Husk at dette bryter med Microsofts EULA betingelser og derfor i prinsippet er ulovlig, men det skal ikke være mulig å oppdage at du har brukt en av disse metodene, så da får du avgjøre hvor moralsk du er.

Den første metoden er en «hack», du må inn å endre noe i registret og så skrive noen kommandoer i CMD, og så kan du aktivere lisensen.

NB! Er du ikke kjent med registret, bør du være forsiktig. Gjør du feil her, kan du måtte installere Windows 7 på nytt. Vær veldig nøye å kun endre det jeg beskriver under:

NB! Ikke skriv inn produktnøkkelen når du blir bedt om det under installasjonen, skriv den inn når guiden sier du skal gjøre det.

 • Etter installasjonen så passer du på at det ikke er noen oppdateringer som venter, om det er det, installer dem og reboot pcen før du setter i gang.
 • Skriv heller ikke inn produktnøkkelen før du har gjort alt i denne guiden:
 • Start regedit.exe fra Startmenyens søkefelt og finn følgende oppføring i registret:
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\OOBE

w7admincmd2

w7admincmd1

 • Endre MediaBootInstall fra «1» til «0».
 • Avslutt registeret og gå til startmenyen og søkefeltet og skriv CMD.

w7admincmd

 • Om du får opp en melding fra UAC (User Action Control) så trykk OK
 • I CMD, skriv: slmgr /rearm
  Trykk Enter og restart pcen din.
 • Når pcen er startet opp igjen, høyreklikk på Datamaskin på startmenyen og velge egenskaper.


Trykk på bildet for stor utgave

Trykk så på Endre produktnøkkel, og skriv inn den produktnøkkelen du har til oppgraderingsversjonen. Etter du har skrevet den inn vil Windows prøve å aktivere Windows automatisk, det er viktig at du er koblet opp på internett før du gjør dette.

Så skal du ha fått aktivert Windows 7 med en «clean install».

Oppskriften kommer herfra…

Den andre metoden – dobbel installasjon:

Den andre metoden tar litt lengre tid. Du må først installere Windows 7, ta da en «clean install» men ikke skriv inn produktnøkkelen du har fått til Windows 7, når du blir spurt.

NB! Under den første installasjonen så må du ALDRI skrive inn produktnøkkelen din. Det gjør du først på den andre installasjonen.

Når du er ferdig med den første installasjonen, starter du installasjon nr 2 fra Windows 7 og velger nå oppgrader.

Nå du er ferdig med denne installasjonen kan du skrive inn produktnøkkelen din, og du får da aktivert Windows 7 oppgradering.

Husk å slette Windows.old mappen på disken før du gjør noe mer, for å frigjøre plassen fra den første installasjonen.