UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Hm_Prem_v2UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Pro_v2UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Ult_v2

Windows 7 fjernet fra MSDNAA/ACM i dag – 16.september.

OBS! 16.09 kl 17.15: Windows 7 er nå fjernet fra MSDNAA…ser ut som det ikke kommer tilbake på en stund.

w7msdnaa1

Det betyr at Windows 7 mest trolig ikke dukker opp på ACM med det første. Noen tror at W7 er tilbake etter lanseringen 22.oktober, men ingen ting er sikkert. Det finnes likevel en rekke andre programmer du kan laste ned fra ACM; Windows 2008 server, Windows 2003 server, Windows Vista, XP Pro, Visual Studio 2008 pro m.m.

Under finner du det originale innlegget – NB! Husk at tilbudet ikke gjelder lengre…

Den billigste måten å skaffe Windows 7 på – være student (eller ikke).

Etter mye frem og tilbake, så ser det ut som om dette tilbudet fortsatt kan brukes av studenter og de som ikke er studenter, men husk at de kan kjøre en sjekk av deg, og er du ikke student, så får du ikke tilgang. Uansett, ikke meld deg på om du ikke har råd til å tape 120 kroner. Husk også på om du jukser, kan du være med på å ødelegge for alle andre, men mange melder seg på uansett, så hvorfor ikke du også? Penger spart, er penger spart.

Metoden går ut på at du melder deg inn på Advancing Computing as a Science and a Profession skolen. Det koster $19 for et år. Da får du full tilgang til MSDNAA der du helt lovlig kan laste ned bl.a Windows 7 pro fullversjon, og få opptil åtte lovlige lisenser. Det er Engelsk utgave av Windows 7 du får, men leser du her får du en enkel oppskrift på hvordan du bytter over til Norsk.

8 lisenser, hvordan er dette mulig?

Du kan få lisenser til fire 64bit versjoner, en engelsk, en spansk, en fransk og en kinesisk. Samme gjelder 32bit. Det gir deg åtte lisenser. Disse kan brukes om hverandre. Altså. Alle 8 funker på engelsk 32 bit. Alle 8 funker på 64bit fransk etc. Alle funker på norsk også. Du velger selv, men alle åtte fungerer slik du vil.

Du trenger IKKE å fysisk laste ned alle versjonene, men du må legge dem til i handlevognen og så trykke på download for å få lisensen.

Her er metoden

1. Gå til denne siden for å starte.

2. Velg ACM Student Membership Online Form

3. Fyll ut nødvendig data.  (edit: Brukeren Sovehest på Diskusjon.no gjorde meg oppmerksom på at det er viktig å ikke bruke æ,ø eller å i navnet ditt, eller navnet på skolen. Spesielt gjelder dette navnet ditt, da ACM lager en brukerkonto med deler av navnet ditt. Har du æ,ø eller å i navnet, bytt dem ut med ae,o eller aa.) Do you belong to an ACM Student Chapter?* Yes NO? Som dukker opp under registrering…du kan svare ja eller nei, begge funker. Nei er det mest riktige for oss som ikke er en del av ACM fra før.

Følg så følgende oppsett:

signup1_acm1

signup1_acm2

signup1_acm3

Før du gjør dette må du bekrefte og aktivere kontoen din, du har fått en epost med den informasjonen.

signup1_acm4

signup1_acm5

signup1_acm6

signup1_acm7

signup1_acm8

4. Sjekk mailen din. Registrer deg for gratis webkonto, der du må velge brukernavn og passord.

5. Nå er det bare å vente til betalingen har gått gjennom.

6. Du kan sjekke denne siden (trykk her) ved å skrive inn brukernavn og passord du har valgt.

acm1

7. På siden din vil du se denne blå linjen. Trykk på Developer Academic Alliance, og så fort betalingen din er i orden (kan ta 1-2 dager) så får du muligheten til å registrere deg på MSDN.

Fra 09.september må du fylle inn to ting til for å få tilgang, du vil få opp dette:

In order to take advantage of ACM’s Student Academic Initiative (SAI) Program, you must verify your student status by providing ACM with the following information:

* The name of your Faculty Advisor
* Your Student Identification Number

Please click on ‘My Student Profile’ and complete all the required fields.

Du kan fylle inn hva som helst der egentlig, men det er en risk ved at de faktisk sjekker dette opp, så er du student, finn den infoen. Kontaktlærer eller noe kan være en ting. Bare husk at det finnes en teoretisk risk ved at de sjekker opp, og er du ikke student, ja da spørs det om du får noen MSDNAA konto. Men til nå har alt funket, og ingen ting er sjekket opp.

acm2

8. Så er det bare å vente 1-2 dager til, før du får tilgang til å laste ned programvare samt muligheten til å få dine fullt lovlige Windows 7 lisenser. Noen har måtte vente en hel uke, og ACM har visst startet å sjekke noe av infoen de får, så det kan ta lengre tid om du har brukt falsk info.

9.

UK_Prd_Bx_Gbl_Win_7_Pro_v2

Når du ser dette på din status side, er MSDNAA kontoen din opprettet, om du da ikke har fått noen mail, prøv password recovery:

optin2

Hvordan melde seg ut av ACM?

10.09.2009: Om dere ønsker å melde dere ut å kansellere kontoen, og kanskje få pengene igjen kan dere prøve denne linken:

http://www.acm.org/membership/csfaq#CancelService

Er usikker på hva som skjer med lisensene dere har fått om dere melder dere ut før det har gått et år…så vær obs på dette.

Beholder jeg lisensene etter ett år?

Ja det gjør du. Dette er hentet fra MSDNAA sidene:

Q. Can students keep these tools after they graduate?
A. Yes, this license is perpetual and nontransferable. You don’t have to uninstall the tools, but the stipulation of “academic use only” does not change.

Engelsk Windows 7 jo, jeg vil ha norsk W7

Husk at det er Pro utgaven av Windows 7 du får her, og den er på engelsk. Du kan ikke bytte språk på denne utgaven via update/språkpakker. Men du kan bytte språk ved å følge denne oppskriften: Hvordan bytte språk på Windows 7 Pro / Home Premium

Not an active member når jeg logger inn…

Av de tilbake meldingene jeg har sett fra folk som får meldingen Not an active member på MyACM så betyr det vanligvis at det har vært noe feil med kortinformasjonen, og at betalingen ikke er i orden. Ta kontakt med ACM, eller betal på nytt.

Hvordan få åtte lisenser? Må jeg LASTE ned alle versjonene?

For å få alle åtte lisensene må du legge til alle windows 7 pro utgavene (både 64bit og 32bit og alle språk) til i «handle listen» din. Så ligger det en lisens i hver download link du får. Alle lisensene kan brukes på alle versjoner uansett om det er 32bit eller 64bit. Du laster selvsagt bare ned de versjonene du trenger fysisk, men du må inn i hver download link for å hente ut lisensen. Anbefaler jo alle å laste ned både 32bit og 64bit versjonen i tilfelle du ønsker å bytte.

Hvordan bruke filen jeg lastet ned til å installere Windows 7?

Du må ha et CD/DVD brenner program på pcen din. Jeg bruker Nero, men UltraISO funker, ImgBurn har jeg fått tips på diskusjon.no og er gratis. Du må så brenne ut .iso filen som et DVD image på en tom DVD plate. Du kan IKKE kopiere kun filen over, du må brenne som et image. Søk på google, eller spør her eller på diskusjon.no så får dere hjelp.

Hvor finner jeg Office pakken?

Den finner du ikke på MSDNAA. Hverken Word, Excel, Powerpoint eller Outlook kan lastes ned fra MSDNAA.

Hvor er Windows 7 Ultimate?

Windows 7 Ultimate var bare en RC versjon som ville slutte å fungere neste år. Windows 7 Pro er en RTM utgave, altså den som kommer i butikken i oktober. Denne vil aldri slutte å fungere. Pro versjonen er også helt lik Ultimate, med unntak av å kunne bytte språk via Update og Bitlocker.

Norske priser per 2.september

w7priser2

Prisene på Windows 7 på MPX.no per 02.september.

————
Digi 1VG1VG2VG3Digi 2VG4DIGI3DIGIITA