Mange som bestiller Technet tror de må vente på velkomst eposten før de kan starte å bruke kontoen.

Dette er ikke riktig. Du kan starte å bruke kontoen så fort betalingen din har gått gjennom. Det eneste du må huske å notere deg er Benefit Access Number som du får opp på kvitteringen etter at betalingen har gått gjennom.

Jeg vil her vise deg hele bestillings prosessen fra start til slutt, og hvordan du kan begynne å generere og laste ned programvare med en gang etter betalingen.

Du må lage deg en Windows Live konto før du starter, helst med den epost adressen du kommer til å bruke under bestillingen.

Du starter her: Om du skal bestille i USAEller her om du bor i ett annet land

Du velger så versjonen som du ønsker å bestille, jeg bruker denne gangen TechNet Standard

Jeg får så opp prisen for mitt land – som i dette tilfellet er 1.647 NOK.

Du velger så Proceed to Checkout

Du fyller ut infoen her.

Du velger så betalingsmetode, kreditt kort er det enkleste og det raskeste. Du kan velge mellom Visa, Mastercard eller Amex card.

Du får da opp en bekreftelse side, sjekk all info, før du trykker I agree på betingelsene, og Place order for bestilling.

Dette er den viktige siden om du skal begynne å bruke Technet kontoen med en gang. Kvitteringen inneholder det du trenger av info for å starte bruken. Greit at det står øverst at du skal få en e-post, men glem denne. Det tok seks dager for min del første gang.

I feltet Subscriber Benefit Access Number finner du den viktigste infoen. Resten har du fyllt inn under bestillingen, fornavn, etternavn og epost adresse.

Trykk da på linken TechNet Subscription Benefits Portal. Om du ikke er logget på med Windows Live IDen din, så logg den inn nå, men det må være den samme som du bruke under bestillingen.

Bare samme side, litt lengre ned. Du er nå klar til å aktivere kontoen din.

Du er nå inne på siden der du aktiverer Technet kontoen din, lenge før du får eposten. Fyll ut infoen, og bruk  nummeret fra kvitteringssiden.

Trykk på de blå rutene.

Du har nå full tilgang til kontoen din, og det lenge før eposten kommer. Trykk på Subscriber Downloads, for å starte å generere produktenøkkler og laste ned .iso filene du trenger.

Som du ser kan du generere produktlisenser allerede, og trykker du på «More» kan du også laste ned filene. På hvilket som helst språk du ønsker (som MS har laget da)

Dette sparer deg for masse tid, og mange dagers venting. Trikset er som sagt å skrive ned nummeret du får på kvitteringen.