Jeg holder på med å teste ulike programmer og tjenester og har i den forbindelse fått behov for min egen domene server. Har plundret litt, men fant en liten guide som hjalp meg på vei. Tenkte derfor å lage en guide her på norsk, med bilder slik at alle som eventuelt trenger å sette opp en domene server med Windows Server 2008 lett kan gjøre det.

Du trenger Windows Server 2008 (standard, enterprice eller datacenter).

Når du har installert Windows gjør du som følger:

1. Gi maskinen en statisk (en fast) IP adresse.

2. Trykk på start knappen og velg Run.

Skriv dcpromo og trykk OK

Velg Next

Velg Next igjen

Velg Create a new domain in a new forest, og trykk Next

Velg et domene navn du vil ha, og trykk Next

Du får nå opp tre valg. Hva du bør velge henger sammen med hvilke pcer du har hjemme. Jeg bruker kun Windows Server 2008 (og nyere) og Windows 7 til testing, og velger derfor Windows Server 2008. Har du Windows Server 2003 pcer hjemme, bør du velge Windows Server 2003.

Du må også lage en DNS server for at dette skal fungere. Du trykker derfor på Next.

Hvis du ikke ga pcen en fast IP adresse, slik som jeg anbefalte i starten, får du opp denne meldingen. Er dette en domene server du tenker å bruke, bør du gi den en fast IP adresse, og så trykke Next igjen på bildet over dette bildet.

Hvis du har tenkt å bruke serveren på internett (altså ikke kun internt i ditt nettverk) har denne beskjeden betydning for deg, hvis du kun skal bruke domene serveren internt i ditt nettverk trykker du på Yes.

Her velger du hvor Active Directory Domain services skal plassere filene. Hvis du ikke har noen bestemt plasseringer, trykker du bare på Next.

Du må nå skrive inn et passord som du må huske. Trykk så Next

Da er oppsettet klart, og selve installasjonen kan starte når du trykker på Next

Når alt er ferdig, får du opp denne meldingen. Velg Restart Now, og så starter maskinen opp på nytt. Da har du satt opp en domene server med Windows Server 2008.