Da Windows 7 kom ut kom alle versjoner med en «prøve» periode på 30 dager. Du kunne installere Windows 7 uten en nøkkel, og så teste det ut i 30 dager før du måtte aktivere/skrive inn en nøkkel. Denne perioden kunne utvides med -rearm funksjonen.

Dette var utrolig kjekt på mange områder, særlig når du driver å tester programvare. Du kunne installere en virtuell pc f.eks, for å så utføre testen din innen 120 dager, for å så slette hele den virtuelle testen etterpå. Alt uten å bruke en nøkkel/aktivering.

Men med Windows 8 har Microsoft stoppet denne muligheten. På Core og Pro utgaven nå du faktisk skrive inn produktnøkkel under installasjonen, og dette går ikke an å hoppe over.

I Enterprise versjonen blir en KSM nøkkel installert, men heller ikke denne er aktivert, og du må selv bytte nøkkelen til f.eks en MAK nøkkel.

I alle tre versjoner, så går det bare tre timer før du begynner å få «Denne Windows 8 versjonen er ikke ekte» vannmerke på skjermen din om du ikke har aktivert med en gyldig nøkkel. Så er det det ingen prøveperiode.

Her er tråden min i Windows 8 forumet med svar.

Her er artikkelen de linker til i svaret mitt…